top of page

NIEUWS

Matthijs Mol 2e bij Paratafeltennistoernooi in Hoogerheide


Zaterdag 13 mei werd er een paratafeltennistoernooi gespeeld in Hoogerheide. Om 10 uur gingen de eerste wedstrijden van start.


Voor ondergetekende bleek het een mooie dag met spannende wedstrijden. De eerste was tegen nieuwkomer, die nog maar een paar maanden speelde. Dit bleek een taaie tegenstander. Matthijs pakte een 2.1 voorsprong in games, maar de tegenstander vocht terug. In een spannende 4e game trok ze de stand met 13-11 stand gelijk, waarna ze in de 5e game met 11-6 aan het langste eind trok.

De tweede wedstrijd was tegen Juul. Deze 13-jarige speelde ook maar net tafeltennis en deed heel verdienstelijk, maar moest het onderspit delven met 8-11 en 9-11, 12-10 en 9-11. En ook de 3e wedstrijd van de dag bleek een prooi voor de Goesenaar. Na twee spannende games die gewonnen werden met respectievelijk 13-15 en 12-10 was het verzet bij tegenstander Stefan gebroken en won Matthijs de 3e game met 11-6.

De laatste partij in de poule bleek alweer een nieuwkomer Jilis de tegenstander. En een hele goeie. Na een hele goeie waar Matthijs in het begin de voorsprong pakte had Jilis al snel door hoe hij moest spelen en pakte het initiatief. Hierna kwam Matthijs geen moment meer in zijn spel en won Jilis met 8-11, 7-11 en wederom 7-11.

Na een balans van twee gewonnen, twee verloren waren de vooruitzichten op een halve finale plek niet gunstig. Omdat de andere uitslagen in de poule gunstig uitvielen kwam Matthijs toch in de halve finale.

Dit was tegen weer een bekende tegenstander waar ook weer revanche gevoelens naar boven kwamen. De eerste set werd een spannende waarbij Matthijs won met 15-13 en ook de volgende met 11-6 pakte. De tegenstander wilde echter van geen wijken weken. Hij vocht terug en pakte de volgende twee games met 7-11 en 6-11. Matthijs pepte zich nog een keer op en bij de tegenstander speelde de zenuwen parten. Zo trok hij de wedstrijd met 11-8 naar zich toe.

Vervolgens de finale alweer een kraker tegen Henk, een lastige tegenstander waar al een aantal keer kansloos van verloren werd. De finale gaf echter een boost en dit keer

werd het niet zo’n gemakkelijke opgave. Nadat Matthijs in de eerste game met 11-8 net te kort kwam leek na het verliezen van de 2e game met 11-4 de wedstrijd gespeeld. Matthijs gaf echter niet op en Henk voelde druk. Matthijs wist vervolgens nog een game te pakken met 7-11, maar de volgende game was de opponent weer bij de les en pakte met 11-8 de zege.

Ondanks het verlies in de finale kon Matthijs toch terugkijken op een mooi toernooi.


In de andere poule speelde Renata namens Tafeltennis Goes. Zij beet het spits af tegen Peter. Na een stroeve start en een 2-0 achterstand herpakte zich en pakte de volgende game. In een spannende 4e game trok ze de stand met 13-11 gelijk. Peter gaf hierna even gas en won de partij met 5-11.

De volgende partij tegen Tom werd eenvoudig gewonnen door Renata met 3-11, 6-11 en 1-11. En hierna volgde een wedstrijd tegen Henk. De eerste game was een spannende en werd nipt gewonnen door Henk met 13-11. De volgende games wist hij ook te winnen met 11-6 en 11-7.

De laatste wedstrijd was ook tegen een nieuwkomer Marije. Deze werd door Renata gewonnen in straight sets. De standen waren 11-5, 11-6 en 11-4.

Met twee winst en twee verlies is het een goede dag, maar doordat hier de twee bovenste erboven uit staken zat een volgende ronde er niet in en was zij uitgeschakeld.

Michel Koster was ook present in Hoogerheide. Hij speelde zijn wedstrijden in de 5e klasse tegen Jeroen. Hij begon goed aan het toernooi. Zijn eerste wedstrijd werd gewonnen met 7-11, 9-11 en wederom 7-11. Hierna was het de beurt aan Mariëlle Boers om aan de zegekar gebonden te worden. Michel pakte de eerste game met 5-11, maar moest met de volgende game met 12-10 aan zijn tegenstander laten. Na de 3e game weer eenvoudig te hebben gewonnen trok hij uiteindelijk in een spannende laatste met 12-14 aan het langste tijd.


Michel bleek in een bloedvorm en ook de 3e tegenstander moest eraan geloven. De eerste twee games gingen dan ook met 6-11 naar Michel. In de 3e game kon tegenstander Ankie aanhaken maar moest de game toch met 9-11 aan Michel laten. Hiermee was de halve finale bereikt.

Een nederlaag in de laatste wedstrijd van de poule bracht daar geen verandering in. Na twee keer met 7-11 te hebben verloren pakte Michel nipt de 3e game met 11-9 waarna Robert de laatste weer pakte, ditmaal met 6-11.

In de halve finale begon Michel voortvarend. Hij pakte de eerste game met 7-11. Hierna kwam de tegenstander beter in de wedstrijd. Michel bleef wel vechten, maar kon niet voorkomen dat Mark de partij omdraaide. Hij pakte met 12-10, 11,7 en weer 12-10 de zege.

Hierna restte nog de wedstrijd om de 3e/4e plaats. Deze begon slecht voor Michel die met 5-11 de eerste game verloor. Deze klap zou hij vervolgens niet meer te boven komen en de volgende twee games gingen met 8-11 en 9-11 ook naar de tegenstander.

Ook Michel kan terugkijken op een mooi toernooi. Helaas viel hij net buiten het eremetaal met een 4e plaats. Het volgende ranking toernooi vindt in september plaats in Rotterdam.


Matthijs Mol

Binnen tafeltennis Goes zijn ze begonnen met de zogenaamde laddercompetitie. Deze competitie is bedoeld om het wedstrijdritme erin te houden in de competitie loze maanden.


De laddercompetitie is ingedeeld in zes rijen. Op de bovenste rij hangt 1 naam waarna er elke rij twee namen bijkomen. Iedere week mag een speler iemand uitdagen die boven hem op de ladder staat. De sterkste spelers hangen onderaan, zodat zij een grotere uitdaging hebben zich op te werken naar de top. Zo kan iedereen een poging doen om hoger in de ranking te komen. Na verloop van tijd speelt iedereen dan zoveel mogelijk tegen zijn eigen sterkte.


Vorige week zijn de eerste wedstrijden gespeeld. In het laatste kwartier mag je tegen iemand die je hebt uitgedaagd spelen. Dit om uiteraard te voorkomen dat je in één avond naar de top doorstoomt.
Patrick Jansen heeft Tafeltennis Goes een nieuw balopvangnet geschonken. Nu kunnen we op een professionele manier servicetrainingen en meerbaltrainingen geven, zonder steeds ballen te hoeven rapen. Mooi dat één van onze leden vanuit een werknemers budget deze aanschaf wil doen voor de vereniging.1
2
bottom of page